Annie Schilder: "De herfst is mijn favoriete jaargetijde!"

Als zangeres van de Volendamse band BZN werd Annie Schilder in 1 klap beroemd, toen in de zomer van 1976 de single ‘Mon Amour’ uitkwam. Het werd een enorme hit die zelfs ‘Dancing Queen’ van ABBA van de nummer 1 positie stootte in de Nederlandse top 40.

 

Annie reisde met BZN de hele wereld over. Ze bezocht meerdere malen de indrukwekkende wildparken van Zuid-Afrika. Zo stond ze tijdens de opnamen van een tv special opeens, per ongeluk, tussen de wilde olifanten. Ze draaide videoclips op de magische bergen van Roemenië, tot in de Highlands van Schotland en beklom het podium in alle landen langs De Middellandse Zee. Ze vertrok zelfs voor een aantal jaren naar Spanje om daar te gaan wonen en werken, maar toch was het niet de Spaanse zon die haar daar kon houden.

 

Nadat in april 2010 een vulkaanuitbarsting op IJsland hier bij ons het vliegverkeer volledig plat legde, reisde Annie met haar dochter, toen de aswolk weer was gaan liggen, naar IJsland, omdat ze dit fenomeen met eigen ogen wilde zien.

 

Annie Schilder met haar hondje

 

De herfst, mijn favoriete jaargetijde! Elke morgen rond half 8 loop ik acht kilometer. Overal waar ik loop, kom ik verrassingen tegen. Het is onvoorstelbaar hoe in de natuur alles kan veranderen en wat wij ook proberen, we hebben er geen invloed op! Het gaat allemaal gewoon zijn eigen gangetje. Paddenstoelen schieten uit de grond. Kleuren veranderen en alles is in voorbereiding voor de winter!

 

 

 

 

 

 

 

De Begonia’s van Aartje
Plattegrond Rick’s Moestuin Aan Zee
Rick’s Moestuin aan Zee
De Hyacinthorchis